Search
Close this search box.

Parhaat naisten juoksutrikoot kevään lenkkipoluille

Kevätauringon lämmittäessä lenkkipolut alkavat jälleen houkutella, joten nyt on myös loistava hetki päivittää vaatekaapin trikoot kuntoon. Keväällä aurinko saa sään tuntumaan lämpimältä, mutta kannattaa silti valita vielä hieman paksummat trikoot. Ilma itsessään on kuitenkin viileä ja kylmä tuuli käy helposti ohuemman trikookankaan läpi.

Mikäli talvikäyttöön suunnitellut paksummat trikoot tuntuvat jo liian kuumilta voit lisätä lämpöä käyttämällä bokserimallisia pitkälahkeisia alushousuja tavallisten trikoiden alla. Myös juoksushortsit trikoiden päällä voivat olla avuksi. Säärille lisälämpöä saat pitkillä kompressiosukilla, jotka ovat muutenkin hyvä valinta vaihteleviin ja viileisiin sääolosuhteisiin.

Odlo Zeroweight Warm trikoot

Odlo Zeroweight Warm trikoot

Joustavat, tuulelta suojaavat trikoot kylmiinkin olosuhteisiin. Heijastavat yksityiskohdat. Sopivat intensiiviseen treenaamisen.

Áhkká Trail Winter trikoot

Áhkká Trail Winter trikoot

Korkeavyötäröiset juoksutrikoot viileään säähän. Pehmeää ja joustavaa materiaalia, jossa lämmin harjattu sisäpinta.

Asics Lite-Show Winter rikoot

Asics Lite-Show Winter rikoot

Pehmeästä kolmikerroksisesta kuorikankaasta valmistetut juoksutrikoot kevään viileisiin keleihin. Joustava vyötärönauha.

Trikoiden napakka istuvuus ja riittävä kompressio tehostavat veronkiertoa, ja niinpä hieman tiukemmat kompressiotrikoot sopivat hyvin lenkkeilyyn varsinkin jos edellisestä juoksukerrasta on ehtinyt vierähtää pitempi tovi. Kompressiotrikoiden kireä istuvuus muotoilee hyvin vartaloa ja minimoi lihasvärinöitä lenkkeillessä. Kompressiotrikoot tukevat lihaksia ja auttavat myös palautumisessa. Juoksussa kannattaa suosia hieman tiukempaa kompressiota.

Juoksutrikoiden valinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota materiaaliin, istuvuuteen ja käyttötarkoitukseen. Keväälle, kesälle ja syys/talvi keleille kannattaa todellakin valita erilaiset trikoot. Sama pätee myös eri lajeihin. Juoksussa trikoilta vaaditaan hieman toisenlaisia ominaisuuksia kuin esimerkiksi kuntosalikäytössä tai joogassa.

Kuten kaikissa urheiluvaatteissa myös trikoissa hengittävyys on tärkeä ominaisuus. Pitkissä trikoissa mesh (verkko) yksityiskohdat auttavat siirtämään liikaa hikoilua suorituksen aikana ja ne soveltuvat siksi hyvin myös kesäkeleille. Keväällä ei kannata vielä siirtyä lyhyempiin capri pituisiin trikoisiin, sillä juostessa viima helposti palelluuttaa jalat.

Nike Running trikoot

Nike Running trikoot

Dri-FIT-teknologialla valmistetut juoksutrikoot, joissa mesh-paneelit. Hyvä istuvuus, heijastava brändäys lahkeessa ja vetoketjullinen takatasku.

Icaniwill Nimble trikoot

Icaniwill Nimble trikoot

Korkea vyötäröiset laadukkaat trikoot kevyeen lenkkeilyyn. Erittäin pehmeä neljään suuntaan joustava materiaali.

2XU Core Compression trikoot

Asics Lite-Show Winter rikoot

Napakat lihaksia tukevat kompressiotrikoot, jotka ehkäisevät ylirasitusta ja auttavat pysymään lämpimänä.

Korkeavyötäröiset trikoot ovat hyvä valinta kevätsään lenkille. Ne antavat mukavasti lisäsuojaa sekä muotoilevat ja tukevat keskivartaloa. Joustava mutta sopivan kireä vyötärönauha pitää trikoot hyvin paikoillaan eikä niitä tarvitse olla kiskomassa jatkuvasti ylös. Mikäli juokset hämärään ilta-aikaan voit lisätä omaa turvallisuutta heijastavilla yksityiskohdilla. Jos tarvitset juoksulenkille mukaan puhelimen niin kannattaa kiinnittää huomiota taskun kokoon, mahdolliseen vetoketjuun ja sijoitteluun, joka tuntuu itselle mieluisalta.

Kokeile rohkeasti erilaisia trikoita, jotta löydät itsellesi parhaiten istuvan mallin. Ja käytä rohkeasti värejä. Lenkkeilyasu saa myös näyttää hyvältä ja sitä paitsi värit erottuvat paremmin asfaltista ja hiekkapoluista. Näin lisäät samalla omaa liikkumisturvallisuutta liikenteen seassa.

Feelhobby

Suomalainen Feelhobby tarjoaa innostavia valmennuksia, treenejä ja kursseja. Yhdellä tilauksella saat rajattoman pääsyn monipuolisiin harjoituksiin.

Omat suosikkilajit

Suosikkipaikat