Search
Close this search box.

Crossfit

CrossFitin tavoitteena on kehittää kaikkia kehon fyysisiä ominaisuuksia, kuten voimaa, kestävyyttä, nopeutta, ketteryyttä, tasapainoa ja liikkuvuutta.

Treenivälineitä crossfitiin

Crossfit lyhyesti

CrossFit-harjoitukset ovat monipuolisia ja vaihtelevia, ja ne sisältävät usein erilaisia toiminnallisia harjoitteita, kuten kyykkyjä, punnerruksia, vetoja, hypyjä ja kehonpainoliikkeitä. Harjoituksissa käytetään usein erilaisia välineitä, kuten käsipainoja, levytankoja, kahvakuulia, hyppyboxeja ja köysiä. CrossFitin hyödyt liikunnallisesti ovat monipuoliset. CrossFitin harjoitukset ovat myös erittäin intensiivisiä, joten ne parantavat aerobista ja anaerobista kuntoa.

CrossFit saleja

Viikon crossfit-treenit

Nelli Kniivila käy läpi viikon crossfit-treenit. Tästä saa hyvän käsityksen mitä kaikkea ja minkälaisia harjoitteita crossfitissä tehdään. Painojen lisäksi käydään läpi myös paljon kehonhallintaan ja koordinaatioon liittyviä harjoituksia.

Kannattaa ottaa seurantaan Nellin Youtube-kanava, jossa tarjolla myös paljon muuta crossfitiin liittyvää sisältöä.

Crossfit HIIT treeni ilman välineitä

Yksi crossfitin parhaita puolia on, että erilaisia liikkeitä voi harjoitella myös ilman painoja tai lisävälineitä. Tässä monipuolinen treenikooste miten voit harrastaa crossfitia ihan kotioloissa. Vielä kun kelitkin ovat mukavan lämpimiä voit tehdä treenin vaikkapa pihaterassilla.

Katso lisää hyviä treenivinkkejä @growingannanas -kanavalta.

Tehoks Crossfit Tabata treeni

Tehokas 16 minuutin treeni. 4 kierrosta 8:lla eri liikkeellä; Dumbbell Snatch, Pull-ups, Lunges, Kettlebell Swings, Knee Raises, Double-Unders, Power Cleans ja Box Jumps.

Lisää hyviä treenejä täällä

Huomioita aloittelijalle

On kuitenkin tärkeää aloittaa CrossFit-harjoittelu oikealla tavalla, turvallisesti ja ammattilaisen ohjauksessa. Alkuun kannattaa keskittyä tekniikan oppimiseen ja kehon peruskunnon kehittämiseen. CrossFit sopii kaikille, jotka haluavat haastaa itseään ja kehittää kokonaisvaltaista kuntoa.

Crossfit
Toiminnallisen urheilun joukkukilpailu Porin Yyterissä.

Podcastit

Seurat, valmennus ja palvelut

Feelhobby

Suomalainen Feelhobby tarjoaa innostavia valmennuksia, treenejä ja kursseja. Yhdellä tilauksella saat rajattoman pääsyn monipuolisiin harjoituksiin.

Omat suosikkilajit

Suosikkipaikat