Search
Close this search box.

Suunnistus

Suunnistus tarjoaa haasteita luonnon keskellä. Se sopii loistavasti kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille. Suunnistus kehittää fyysistä kuntoa, henkistä kanttia sekä kykyä tulkita ympäristöä.

Kompassit

Suunnistus on monipuolinen laji, joka yhdistää fyysisen liikunnan ja kyvyn hahmottaa ympäröivää maisemaa. Suunnistus on siitä hyvä laji, että sitä voi harrastaa omaksi ilokseen tai kilpailumielessä toisia vastaan – myös joukkueittain.

Suunnistusradoilla on erilaisia vaikeustasoja, joten laji sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille harrastajillekin. Suunnistuksessa kartta ja kompassi ovat olennaisia työkaluja, ja osallistujien on pystyttävä lukemaan karttaa, tunnistamaan maastonmuotoja, suunnistamaan tarkasti ja tekemään päätöksiä nopeasti muuttuvissa olosuhteissa. Laji vaatii hyvää suunnistustekniikkaa, tilannetajua ja fyysistä kuntoa.

Suunnistusliitto
Kaikki tarpeellinen tieto harrastajille

Rastilippu
Kuntorastit kattavasti yhdessä paikassa

Suunnistus tarjoaa monipuolisia terveyshyötyjä. Se vaatii aerobista kuntoa, sillä juokseminen tai kävely vaihtelevassa maastossa parantaa kuntoa sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa. Lisäksi suunnistus kehittää lihasvoimaa, sillä vaihteleva suunnistusmaasto, ylämäet ja alamäet vahvistavat jalkojen lihaksia. Epätasainen maasto, juurakot, kivet ja muut esteet vaativat hyvää tasapainoa ja koordinaatiota, mikä edistää kehon hallintaa. Henkisellä puolella suunnistus tarjoaa haastetta keskittymisen, tilannetajun ja nopeiden päätösten kautta, mikä kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja stressinsietokykyä.

Podcastit

Seurat, valmennus ja palvelut

Feelhobby

Suomalainen Feelhobby tarjoaa innostavia valmennuksia, treenejä ja kursseja. Yhdellä tilauksella saat rajattoman pääsyn monipuolisiin harjoituksiin.

Omat suosikkilajit

Suosikkipaikat