Search
Close this search box.

Polkujuoksu

Polkujuoksu tuo hyvää lisähaastetta perinteiseen lenkkeilyyn. Metsässä ja luonnossa vaihtelevassa maastossa juokseminen vaatii enemmän keskittymistä. Epätasainen maasto tarjoaa myös fyysisesti monipuolisemman haasteen juoksemiseen.

Tuotesuosituksia

Mainio vaihtoehto perinteiselle lenkkeilylle

Polkujuoksu vaatii hyvää tasapainoa, kehonhallintaa ja reaktionopeutta. Juoksu on usein teknisesti haastavampaa kuin maantiejuoksu, sillä juoksija joutuu kulkemaan epätasaisilla pinnoilla ja väistelemään esteitä, kuten kiviä ja juuria.

Polkujuoksu on loistava tapa kehittää juoksukuntoa ja saada vaihtelua juoksuun. Se tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua uusiin alueisiin ja nauttia luonnosta samalla kun kunto kasvaa. Polkujuoksua voi harrastaa yksin tai ryhmässä, ja lajissa on myös kilpailutoimintaa, johon voi osallistua erilaisissa tapahtumissa.

Harjoittelu

Harrastajien kuulumisia

Polkujuoksusta uusi harrastus

Jarkon ja Tanjan vinkit miten aloittaa polkujuoksu uutena harrastuksena.

Polkujuoksun tekniikat

Poimi vinkit polkujuoksu ylä- ja alamäkitekniikkaan. Oikealla tekniikalla säästä aikaa ja lihaksia sekä saat tietenkin parempia tuloksia aikaan.

NUTS Pyhä Tunturimaraton

Rami Valosen video Pyhän Tunturimarotonilta (43km) kertoo aika hyvin mistä polkujuoksussa on kyse.

Oikeilla varusteilla matkaan

Polkujuoksuun sopivat parhaiten juoksukengät, joissa on hyvä pito ja tukea epätasaisilla pinnoilla. Myös juoksukengän iskunvaimennus on tärkeää, sillä maaston epätasaisuudet voivat rasittaa jalkoja. Polkujuoksussa on myös tärkeää varustautua oikein, sillä juoksija saattaa olla useita tunteja luonnossa. Polkujuoksijan kannattaa varustautua esimerkiksi riittävällä juomalla  sekä suojautua hyönteisiltä ja sääolosuhteilta sopivilla varusteilla.

Polkujuoksu sopii kaikentasoisille juoksijoille, mutta aloittelijan kannattaa aloittaa lyhyillä lenkeillä ja kasvattaa matkaa vähitellen. Juoksija voi myös harjoitella teknisesti haastavampia polkuja rauhallisemmin vauhdilla, kunnes taidot karttuvat ja juoksu sujuu paremmin.

Polkujuoksu
Nuuksio Backyard Ultrassa kierretään 6,706 km reittejä tasatunnein niin pitkään kunnes kierroksen selviää maaliin vain yksi kilpailija.
Peuran polku Trail Run
Polkujuoksu
Polkujuoksu Peuranpolun ja Suurijärven retkeilyreitistöjen upeissa maisemissa. Monta eri pituista matkavaihtoehtoa.
Polkujuoksu
Valloita Etelä-Suomen korkeimmat huiput Tiirismaa Trail polkujuoksukilpailussa 26.-27.7.2024

Podcastit

Runner's High Podcast
Jakso 84: Polkujuoksua ja otsalamppuja
Faijat juoksee
S02E15: Talvipolkujuoksu ja talven polkujuoksutapahtumat

Seurat, valmennus ja palvelut

Feelhobby

Suomalainen Feelhobby tarjoaa innostavia valmennuksia, treenejä ja kursseja. Yhdellä tilauksella saat rajattoman pääsyn monipuolisiin harjoituksiin.

Omat suosikkilajit

Suosikkipaikat