Search
Close this search box.

Vaellus

Rentouta mieltä luontomaisemissa tai haasta itsesi vaativaan seikkailuun vaihtelevassa maastossa.

Suomen kansallispuistot

Suomi on täynnä toinen toistaan upeampi kansallispuistoja, jotka tarjoavat loistavia mahdollisuuksia vaeltamiseen ja luonnossa liikkumiseen.

Reput ja rinkat

Parantaa kuntoa ja edistää hyvinvointia

Vaellus on erinomainen tapa parantaa kuntoa ja edistää hyvinvointia monin eri tavoin. Se auttaa myös kehittämään lihasvoimaa, vähentää stressiä ja parantaa mielialaa. Vaellus on monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii monenlaisille ihmisille, koska sen intensiteettiä ja kestoa voi säätää oman kunnon ja mieltymysten mukaan. On tärkeää muistaa, että ennen vaellukselle lähtemistä, tulee huolehtia asianmukaisesta varusteista ja turvallisuudesta. Vaellukselle voi lähteä myös koko perheen voimin. Voit yhdistää vaellukseen majoittumista ja muuta aktiviteettia kuten melontaa, pyöräilyä tai vaikkapa mönkijäsafarin. Erilaisten kulkuneuvojen avuilla pääset näkemään ja kokemaan huomattavasti enemmän kuin pelkästään jalan patikoimalla.

Ali Leiniön vaellus Norjan vesiputouksille

Reissukertomus vaelluksesta Reisadalenin kansallispuistossa Norjassa syksyllä 2022. Reitti kulkee Kalottireittiä pitkin näyttäville veisputouksille.

Katso myös muut Alin retkivideot ja nappaa talteen hyviä vinkkejä omille vaellusreissuille.

Alin Youtube-kanava löytyy täältä:
https://www.youtube.com/@AliLeinio

Mitä kannattaa ottaa mukaan vaellukselle?

Vapaalla Jalalla käyttäjän vinkkejä varusteiden ja vaatteiden valintaan vaellukselle. Video on tehty silmällä pitäen useamman yön vaellusreissuja lumettomalla kaudella, jolloin voidaan poiketa myös valmiiden reittien ulkopuolelle.

Inspiroidu lisää retkeilystä Vapaalla Jalalla Youtube-kanavalla:
https://www.youtube.com/@Vapaallajalalla

Syksyinen vaellus Muotkatunturin erämaassa

Mainio video vaellusreissusta Inarijärven länsipuolella sijaitsevalla Muotkatunturin erämaa-alueella. Tällä videolla pääset ihastelemaan syksyn väriloistoa.

Kannattaa muuten ottaa Youtubessa seurantaan Jesse Kallion tili, josta löytyy myös paljon muita vaellusvideoita.

Jessen Youtube-tili löytyy täältä:
https://www.youtube.com/@jesse.kallio

Tutustu uusiin maisemiin ja kohteisiin ympäri maailmaa

Maailmassa on lukemattomia upeita vaelluskohteita, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa ainutlaatuisen vaelluskokemuksen. Pelkästään Suomesta löytyy upeita vaellusreittejä kansallispuistoissa sekä haastavissa tunturimaisemissa. Kun haluat kokea hieman eksotiikkaa ja erilaista ympäristöä, voit suunnistaa ulkomaille. Vaelluskohdetta etsiessä kannattaa huomioida useita asioita, jotta löytää sopivan vaelluskohteen omalle taitotasolle ja mieltymyksille. On tärkeää valita vaellusreitti, joka vastaa omaa kuntoa ja vaelluskokemusta. Vaellusreitin pituus, korkeuserot ja maasto vaikuttavat vaelluksen haastavuuteen. Sääolosuhteet voivat vaikuttaa vaelluskokemukseen. On tärkeää varmistaa, että valittu vaelluskohteen sääolosuhteet sopivat omaan vaellusvarustukseen.

Podcastit

Karttahuone | Vaellus- ja retkeily podcast
UKK talvivaellus – vinkit eräoppaalta | Petteri Veijonen

Seurat, valmennus ja palvelut

Feelhobby

Suomalainen Feelhobby tarjoaa innostavia valmennuksia, treenejä ja kursseja. Yhdellä tilauksella saat rajattoman pääsyn monipuolisiin harjoituksiin.

Omat suosikkilajit

Suosikkipaikat