Melonta

Melonta ja kanootilla liikkuminen ovat erinomaisia tapoja nauttia ulkoilusta ja samalla saada kuntoilua.

Kajakit

Melonta kasvattaa kuntoa ja lihaksia

Melonta on erinomainen koko kehon harjoitus, joka vahvistaa erityisesti ylävartaloa ja keskivartaloa. Se myös parantaa tasapainoa, koordinaatiota ja kestävyyttä. Lisäksi melonta tarjoaa mielenrauhaa ja rentoutumista, samalla kun voit nauttia kauniista luonnosta. Melonnassa voi käyttää yhdelle tai useammalle henkilölle suunniteltuja kajakkeja, tai mikäli melonta liittyy enemmänkin retkeilyy ja vaeltamiseen voi sitä harrastaa avokanootilla. Melonta on loistava tapa tutustua uusiin paikkoihin, kun voit meloa pitkin jokia, järviä ja merenrantoja.

Tapahtumat ja kilpailut

FitNord Seal One ja Seal Two Kajakit esittelyssä

Ilmatäytteinen kajakki kulkee helposti mukana eikä se vaadi paljoa säilytystilaa. Muutaman harjoittelukerran jälkeen ilmatäytteisen kajakin täyttäminen ja pakkaaminen sujuu varsin helposti. Sen pystyy kuljettamaan vaikkapa pyöräillen haastavampiin paikkoihin, joihin ei autolla pääse. Tämä tekee ilmatäytteisestä kajakasti erinomaisen retkikäyttöön tai jos haluat tutustua pienempiin vesistöihin. Videolla esittelyssä Fitnord Seal One ja Seal Two kajakit, joille pääset aloittamaan ja kokeilemaan melontaharrastusta.

Nämä kajakit myynnissä Kuntokauppa.fi -verkkokaupassa.

Ensimmäisen kajakin hankinta

Ensimmäisen kajakin hankinnassa kannattaa huomioida muutamia tärkeitä asioita. Valitse kajakki käyttötarkoituksen mukaan, haluatko meloa merellä vai järvellä? Koko on tärkeä tekijä, pienempi kajakki on ketterämpi ja nopeampi, mutta isompi kajakki on vakaampi ja helpompi hallita. Ilmatäytteiset kajakilla pärjäät hyvin pienemmässä aallokossa ja se on omiin retkeilyssä, kun on tarve päästä paikkoihin, joihin esimerkiksi ei pääse autolla lähelle vesistöä.

Melontakurssit

Melontareitit

Vinkkejä harrastamiseen

Seurat ja tapahtumajärjestäjät