Vaellus

Rentouta mieltä luontomaisemissa tai haasta itsesi vaativaan seikkailuun vaihtelevassa maastossa.

Parantaa kuntoa ja edistää hyvinvointia

Vaellus on erinomainen tapa parantaa kuntoa ja edistää hyvinvointia monin eri tavoin. Se auttaa myös kehittämään lihasvoimaa, vähentää stressiä ja parantaa mielialaa. Vaellus on monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii monenlaisille ihmisille, koska sen intensiteettiä ja kestoa voi säätää oman kunnon ja mieltymysten mukaan. On tärkeää muistaa, että ennen vaellukselle lähtemistä, tulee huolehtia asianmukaisesta varusteista ja turvallisuudesta. Vaellukselle voi lähteä myös koko perheen voimin. Voit yhdistää vaellukseen majoittumista ja muuta aktiviteettia kuten melontaa, pyöräilyä tai vaikkapa mönkijäsafarin. Erilaisten kulkuneuvojen avuilla pääset näkemään ja kokemaan huomattavasti enemmän kuin pelkästään jalan patikoimalla.

Ali Leiniön vaellus Norjan vesiputouksille

Reissukertomus vaelluksesta Reisadalenin kansallispuistossa Norjassa syksyllä 2022. Reitti kulkee Kalottireittiä pitkin näyttäville veisputouksille.

Kannattaa kurkistaa myös muut Alin retki- ja reissuvideot. Ota talteen myös hyviä vinkkejä omille vaelluksillesi.

Alin Youtube-kanava löytyy täältä:
https://www.youtube.com/@AliLeinio

Harjoitteluvinkit

Suosittelemme

Tutustu myös

Tutustu uusiin maisemiin ja kohteisiin ympäri maailmaa

Maailmassa on lukemattomia upeita vaelluskohteita, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa ainutlaatuisen vaelluskokemuksen. Pelkästään Suomesta löytyy upeita vaellusreittejä kansallispuistoissa sekä haastavissa tunturimaisemissa. Kun haluat kokea hieman eksotiikkaa ja erilaista ympäristöä, voit suunnistaa ulkomaille. Vaelluskohdetta etsiessä kannattaa huomioida useita asioita, jotta löytää sopivan vaelluskohteen omalle taitotasolle ja mieltymyksille. On tärkeää valita vaellusreitti, joka vastaa omaa kuntoa ja vaelluskokemusta. Vaellusreitin pituus, korkeuserot ja maasto vaikuttavat vaelluksen haastavuuteen. Sääolosuhteet voivat vaikuttaa vaelluskokemukseen. On tärkeää varmistaa, että valittu vaelluskohteen sääolosuhteet sopivat omaan vaellusvarustukseen.

Tapahtumat ja kilpailut