Pyöräily

Pyöräily on erinomainen tapa harrastaa liikuntaa ja parantaa kuntoa. Eri tyyppisilä pyörillä saat vaihtuvuutta pyöräilyn harrastamiseen.

Maastopyöräily

Maastopyöräily yhdistää fyysisen kunnon haasteet ja luonnosta nauttimisen. Maastossa eteneminen vaatii kehon hallintaa, tasapainoa ja ympäristön jatkuvaa tarkkailu, jolloin keskittyminen on tiukasti ajamisessa ja muut asiat ympäriltä unohtuvat. Maastopyöräilyn suosio johtuu pitkälti sen monipuolisuudesta. Lajia voi harrastaa poluilla, metsissä tai vuoristossa. Se sopii eri ikäisille ja eri tasoille, ja sillä voi harrastaa joko kilpailumielessä tai vain omaksi iloksi. Maastopyöräily on myös hyvä tapa pysyä kunnossa, sillä se parantaa kestävyyttä, lihaskuntoa ja kehon hallintaa.

Harjoitteluvinkit

Suosittelemme

Tutustu myös

Maantiepyöräily ja gravelpyöräily

Maantiepyöräilyssä käytetään kevytrakenteista pyörää, jossa on ohuet renkaat ja lukkopolkimet. Maantiepyöräily on erinomainen tapa parantaa kuntoa, voimaa ja kestävyyttä. Jos etsit vauhdikasta ja monipuolista urheilulajia, jossa pääsee ihastelemaan samalla upeita maisemia pitkilläkin etäisyyksillä, maantiepyöräily on loistava vaihtoehto.

Gravelpyöräily on suosittu pyöräilylaji, joka yhdistää maantie- ja maastopyöräilyn parhaita puolia. Lajia harrastetaan yleisesti hiekkateillä, sorateillä ja muilla epätasaisilla ja vaihtelevilla alustoilla. Gravelpyöräily on erinomainen valinta pyöräilijälle, joka kaipaa monipuolista pyörää vaihteleviin olosuhteisiin aina lyhyen matkan ajosta pidempiin kuntolenkkeihin.

Tapahtumat ja kilpailut