Kotitreeni

Treenaaminen on mahdollista myös kotiolosuhteissa. Se on hyvä vaihtoehto kiireiselle ihmiselle, jolla ei ole välttämättä aikaa käydä kuntosalilla.

Perusasiat onnistuu pienessäkin tilassa

Kuntoilu ja treenaaminen kotioloissa ei suinkaan vaadi suuri tiloja vaan perusasioita pystyy tekemään ilman kalliita tilaa vieviä laitteitakin. Kotona treenaaminen voi olla yhtä tehokasta kuin kuntosalilla käyminen, ja se on mainio vaihtoehto esimerkiki kiireisessä lapsiperheessä tai mikäli kuntosalit sijaitsevat pidemmän matkan päässä.

Kehonpainoharjoitukset mahdollistavat treenaamisen ilman laitteita tai isompia välineiät. Punnerrukset, kyykyt, vatsa- ja selkäliikkeet onnistuvat jo pelkän kuntomaton päällä, jonka senkin saa helposti rullattua kaappiin piiloon. Nykyään on saatavilla runsaasti kotitreenaamiseen tehtyjä videoita sekä kunto-ohjelmia, joista saat tarpeellisia vinkkejä ja ohjeita liikkeiden oikeaoppiseen suorittamiseen.

Koko kropan kotitreeni

Säännöllinen lihaskuntoharjoittelu ylläpitää ja kehittää kehon lihasvoimaa. Tässä esittelyssä 15 minuutin kestoinen koko kropan lihaskuntotreeni, jonka suorittamiseen et tarvitse lisävälineitä. Mainio esimerkki siitä miten helpoilla harjoitteilla tuet oman kehon hyvinvointi sekä jaksamista.

Kotitreenaaminen sopii sekä aloittelijalle että aktiiviselle liikkujalle. Hyödyntämällä ammattilaisen apua ja vinkkejä varmistat, että teet oikeanlaisia ja tehokkaita liikkeitä.

Katso lisää treenivinkkejä MaikkaMarjaniemi.fi

Vinkkejä

Suosittelemme

Tutustu myös

Välineet kotona treenaamiseen

Mikäli haluat tuoda haastetta ja uutta ulottuvuutta kotona treenaamiseen voit hankkia käsipainoja, vastuskuminauhoja sekä pienempiä apuvälineitä. Oven karmiin kiinnitettävä leuanvetoteline ei vie ihmeemmin tilaa. Hyppynarut ja TRX-nauhat yms. säilyvät myös kätevästi pienessä tilassa. Mikäli tilaa on käytössä enemmän voit tietenkin sijoittaa esimerkiksi soutulaitteen, juoksumaton, crosstrainertin tai kuntopyörän hankintaan. Tällöin pääset tekemään fyysisesti vaativampia kuntoharjoituksia.

Tapahtumat ja kilpailut